TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Thajská zeleninová polévka s krevetami

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

limetová šťáva, skořice, citronová tráva, čerstvý koriandr, chilli

Energetická hodnota celkem: 1656 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 11, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 828 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 5.5

Postup přípravy

Zeleninový vývar přivedeme k varu (případně lze použít i vývar masový nebo vodu, ale s vývarem bude mít polévka výraznější chuť). Do vývaru přidáme celou skořici, citronovou trávu, kari pastu, sójovou a rybí omáčku a promícháme. Zázvor si očistíme, nakrájíme najemno a přidáme do polévky. Brokolici, žampiony a rajčata omyjeme a nakrájíme na středně velké kousky. Nejprve do polévky přidáme brokolici a přivedeme k varu, po cca 2 minutách přidáme i rajčata a žampiony a necháme cca 5 minut vařit. Nakonec do polévky přidáme krevety a krátce povaříme, dokud nezrůžoví. Polévku zjemníme kokosovým mlékem, dochutíme limetovou šťávou, dle potřeby sójovou a rybí omáčkou a posypeme čerstvým koriandrem a chilli. Pokud bychom chtěli mít polévku vydatnější, můžeme přidat i rýžové nudle.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 03. 2021 17:39
Děkujeme za recept, vypadá výborně :-) Curry pastu mají např. v Albertu a běžně už se dá koupit i Tom Yum pasta jako základ thajské polévky. Podobnou polévku vařím často jako hlavní jídlo - kromě krevet přidávám i kousek lososa a celozrnné rýžové tenké nudle. Když chci méně tučnou variantu vynechám kokosové mléko. Polévku výborně dochutí právě čerstvý koriandr a limetka. Mňam :-)
08. 03. 2021 11:11
madridacka: Kari pasta je chuťově trošku jiná, ale můžete případně použít i kari koření. Kari pastu ale už seženete v každém trochu větším supermarketu - pokud mají například takové ty asijské koutky.
08. 03. 2021 10:45
Zkusím, mohu dát místo kari pasty (nevím co je) kari koření?

Naši partneři